tiistai 26. toukokuuta 2015

OPISTOVUOSI #4

Opiston arki?

-koulua, koulua, koulua, sitä on päivässä vähintään 4 tuntia ja enintään 7 tuntia. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta oppitunnit opistossa, ne on paljon rennompia kuin peruskoulussa. Meille harvemmin tulee mistään hirveästi läksyjä, mutta kyllä niitäkin ainakin kerran viikossa tulee. Aineita on pääasiassa saanut valita opistoon hakiessa, esimerkiksi suorittaako vai korottaako tietyn aineiden numeroita. Minun aineeni opistossa olivat matikka, uskonto, englanti, kotitalous ja kodintaitojen perusteet, käsityöt ja kädentaitojen perusteet, liikunta, viestintä (melkein sama asia kuin äidinkieli) ja atk. Iltaisin koulupäivän jälkeen on yleensä vapaa-aikaa. Lentopallo on varmaankin yleisin laji, mitä pelataan päivästä toiseen. Ollaan myös järjestetty tyttöjen sählyvuoroja ja yhteisiä lenkkejä. Vierailut toisten kämpissä, niitä tehdään vapaa-ajalla paljon. 
Solussa me ei kauhean kauan olla päivällä, jos pitää joitain koulukirjoja hakea niin sitten, tai jos mennään vaikkapa kahville ystävien kanssa. Tottakai välillä kun tarvitsee omaa aikaa, niin siellä viihtyy yksinkin. Illalla sitten kun jokaisen täytyy olla omassa solussaan, niin me saatetaan jutella, joskus ollaan jopa vähän villejä, mutta yleensä itse menen ajoissa nukkumaan. Kämpällä pitää siis olla n.22.00.






Källit? Minkälaisia?

Selvennyksenä, jos joku siis ei tiedä mitä tarkoittaa källi, on se vähän niinkuin ansa. Itse olen langennut aika monta kertaa vaikka minkälaisiin källeihin. Monesti käsisuihku asetetaan vessassa siten, että kun hana laitetaan päälle, vettä ruiskuaa vaatteille altaan alapuolelta. (Jos edes ymmärsitte). Toinen mihin itse olen langennut on hammastahnaa, jota on valokatkasijan päällä. iuhh:D Kolmantena, pahvimuki jossa on vettä, on teipattu keittiön tms kaapin oveen kiinni ja kun sen aukaisee, kaatuu vedet kaikki päälle. Sama myös narua apuna käyttäen. Sitten on suihku, se osa mistä tulee vettä saadan auki ja monesti sisälle on laitettu teepussi, tai elmukelmua väliin. Kerran leivoimme solussa muffinseja ja jätimme ne jäähtymään iltapalan ajaksi ja kun palasimme takaisin, muutamassa leivonnaisessa oli päällä suolaa. Oli ne aika hyviä sen jälkeen. Näitähän riittää vaikka kuinka paljon kerrottavaksi mutta enempää en paljasta.



Mitä opisto antoi mulle?

Opisto antoi mulle paljon enemmän varmuutta elämään, itsenäistymistä, rakkaita ihania ystäviä, rohkeutta ja opin hyväksymään erilaisia ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Se antoi paljon. Se antoi voimia jaksaa eteenpäin vaikeidenkin asioiden tullessa, antoi jaksamista seuraaviin opiskeluvuosiin jne. Ei voi sanoin kuvailla, miten tärkeä vuosi tämä oli minulle ja varmasti kaikille opiston käyneille. 
Nyt kun opisto on ohi, fiilikset ovat haikeat. En vieläkään ole tajunnut, ettemme palaa takaisin opistolle, ettei tämä ollut vain pelkkä vapaa viikonloppu. Vaikka mulla on ikävä ihan jokaista ihmistä sieltä, silti oon niin onnellinen, meillä oli huikea vuosi ja siitä olen kiitollinen. Lyhyesti kuvattuna siis haikeat mutta onnelliset.


Kuten varmaan huomaattekin, kuvia on aika paljon. Latasin muistitikulle opistolta reilut 7000 kuvaa. Kamerat ovat päivittäisessä käytössä. Haluan tässä vaiheessa sanoa, että lähes jokainen kuva mikä esintyy blogissa OPISTOSTA, EI ole minun ottamia.
 Yhdistin tähän postaukseen asioita, mitä minulta on pyydetty kertomaan. Jos ette saaneet kaikkea irti tästä postauksesta tai haluatte vielä tietää jotain enemmän menkää tsekkaamaan opistopäiväkirja:

♥Maikki

8 kommenttia:

  1. Mukava postaus!:) Vaikka ite tiesinkin mitä opistossa on ja mitä siellä tehdään ja mihinkä vapaa-aika kuluu jne ni silti tätä oli kiva lukkee!:D:)

    VastaaPoista
  2. Oli ihana lukee tää! <3 Tykkään niin paljo lukee kaikkia opistoon liittyviä postauksia eri blogeista, koska sinne itekki menossa, ni kiva tietää viel enemmän, et millasta siellä on. Tietty meiän vuosi tulee olemaan erilainen, ku teiän tai jonkun muun, mutta siel on silti vuodesta toiseen niitä samoja asioita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippu että oli kiva lukee!<3 Ja ite kans luin ennen kun lähdin opistoon ni kaikkia juttuja opistosta jne. Ja totta, se tulee varmasti olemaan erilainen vuosi, eri ihmiset siellä on, mutta silti se on varmasti saman tyyppinen, samantyyppisiä asioita tehdään. Onhan se tietysti jokaisen henkilökohtainen asia, millanen vuosi se tulee olemaan:)

      Poista
  3. Ihana maikki ku teet näitä,niiin kiva lukee tämmösiä♥ opisto on varmasti niin paras paikka,ehkä mä sinne myös pääsen tänä vuonna. Vaikka onki vähä ristiriitaset ajatukset tällähetkellä sen suhteen,ni uskon että JOS saan opistolta kirjeen et mut on hyväksytty opiskelee sinne, oon maailman onnellisin ja hypin kattoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin teen varsinkin kun näitä tykätään lukee<3 Se on niiin huippu paikka, sä pääset aivan varmana. Oon aika varma että saat kokee sen kattoon hyppimisen, mutta silti jos tuntuu vaan vähän ettet haluu lähtee, ni kannattaa lähtee sillonki:)

      Poista
  4. Näitä on kiva lukee nii pääsee vähä sisälle millasta sielä on :)

    VastaaPoista

Kerro ajatuksesi minulle♥