perjantai 19. joulukuuta 2014

meidän joulu

Millanen meidän joulu on?
Me vietetään joulua perheen kesken kuten kaikki muutkin varmaan niin tekevät. Joskus saattaa olla isovanhemmat tai joku muu tuttu. Meillä jouluvalmistelut alkaa joulukuun alussa. Koristeita ripustetaan seinille ja joululaulut alkavat soida. Eniten joulun tunnelma tulee sitten kun lumi on maassa pysyvästi. Se on vaan sit harmi, jos sitä ei sada ollenkaan.


Leipominen on mukavaa toteuttaa yhdessä. Kun on monta leipojaa niin syntyy pienessä ajassa paljon jouluisia herkkuja. Mun lempi herkkuja on joulusuklaa ja joulutorttu. Lasten kanssa pipareiden teko on mukavinta aikaa. Niiden upeat ja omanlaiset teokset ja kuviot, sekä heidän innokkuus mikä näkyy oikeastaan alussa. Sillon kun alkaa siivoukset niin johan on jokainen pois keittiöstä.


Siivoominen joulunaikaan on kyllä kieltämättä vähän vaikeaa. Tuntuu että ketään ei kiinnosta siivous ja mitään ei saada aikaan. Mutta kyllä sekin, joulusiivous on tehty joka vuonna. Mä oon aina laittanut joululaulut soimaan jollon se on mukavempaa. Siivous on hyvä aloittaa ajoissa, niin meillä ainakin tehdään. Vähän kerralla niin jaksaa paremmin.
Joulun aikaan kuuluu myös joulukorttien tekeminen. Niitä on mukava askarrella ja sitten myöhemmin antaa, mukavaa saada ja laittaa seinälle.


Jouluaatto meillä alkaa riisipuurolla johon on sekaan laitettu manteleita. Muistan, kun joskus on tullut kinaa siitä, että tuo sai mantelin mutta minä en, niin on sitten loppuun puuroon laitettu pussillinen manteleita. Ompahan ainakin jokaiselle yksi manteli. Meillä on kotona muovikuusi, sen vuoksi että osa lapsista ei kestä oikeaa kuusta. Se on tapana laittaa aina jouluaattona.
Illalla on perinteinen joulusauna, jouluateria, lasten odottama joulupukki ja joulukirkko.
Loppiaisena "puretaan joulu" ja jatketaan koulunkäyntiä, perusarkea.


Tällainen on siis meidän joulu lyhyesti kerrottuna. Ei ihmeellinen, mutta arvokas tapahtuma siltikin.
Hyvää joulun odotusta kaikille♥
♥Maikki

4 kommenttia:

  1. Ihana postaus! ❤ ja kuulostaa aika samantapaselta teidän jouluvietto ku meidän :)

    VastaaPoista
  2. Täälläpäin samoja juttuja! Rentoo ajanviettoo ja semmosta, aivan parasta!❤

    VastaaPoista

Kerro ajatuksesi minulle♥