torstai 13. marraskuuta 2014

yllätyyys!

Yllätyys! Voi että se sana ja asia on ihana juttu. Voisin hokea sitä päivästä toiseen. Vaikka ehkä se jossain vaiheessa saattaisi alkaa ärsyttämään. Kenen tahansa yllättäminen positiivisella tavalla tuo varmasti iloa, se, että saa olla yllätettävän roolissa tai sitten itse järjestämässä sitä yllätystä. 
Yllätyksiä on monenlaisia. Minä itse olen usein järjestänyt yllätyksiä ja ne on ollut huippua järjestää. Opistolla on monen monta kertaa järkätty syntymäpäiviä niitä viettäville. Kun on isompi mutta kohtuullinen porukka, niin saadaan aikaan vaikka mitä. 


Yllätyksen ei tarvitse olla edes kovin suuri. Hyvä mieli siitä aina tulee. Itse kun nyt käyn 
harvoin entisellä kotipaikkakunnalla, yllätin kerran kaverit menemällä entiseen kouluuni missä he vielä käyvät koulua. Se, kun näki miten jokainen heistä iloitsi siitä, tuntui hyvältä. Ajattelin itsekseni mielessä, että kyllä minusta taidetaan välittää. Tämäkään ei ollut mikään kauheen suuri yllätys, mutta tarviiko sen aina ollakkaan? Pääasia on se, että yllätys on positiivinen.
Kirjeen kirjoittaminenkin voi olla usein piristävä asia elämässä jos on oikein väsynyt eikä tahdo millään jaksaa tehdä mitään. Aamulla herätessä kun kipaisee postilaatikolle ja kerää postit mitä on tullut ja huomaakin tavallista poikkeavan kirjeen siellä välissä. Tämäkään ei välttämättä näin tästä lukemalla tunnu kovin mukavalta ja piristävältä yllätykseltä, mutta voin sanoa, että se piristää ja paljon. Kun aamu lähtee mukavasti käyntiin on koko loppupäiväkin nauttimisen arvoinen ja tulee hymyiltyäkin paljon enemmän. Siihen vastaaminenkin. Kuinka silloin tulee mietittyä ja pohdittua asioita itsekseen. 






































Entäpä se kun olet lupautunut jäämään vaikkapa lastenvahtiin tai muuten vaan kotiin siksi aikaa kun vanhempasi ovat menossa. Hoidat lapset, mutta siinä sivussa teetkin viikkosiivouksen tai leivot jotain tuoretta kotiin. Jos äitisi on puhunut pitkän aikaa, että pitäisi tuo kaappi nyt siivota, mutta kiireitä onkin niin paljon että se on jäänyt toteuttamatta, siivoa sinä se! Aina sitä kuitenkin ajattelee, että tottakai se olisi kivempi maata ja löhötä sohvalla kuin siivota tai kokata. Mutta kun päättää aloittaa ja saattaa työn loppuun asti ja viimesenä yllättää, tulee itsellekkin kiitollinen mieli siitä että olimpa minä reipas.

- Käy kaupassa,osta kaverisi lempisuklaata ja poikkea hänen luokseen illaksi
- siivoa tai leivo jotain tuoretta kotiisi
- kirjoita kirje ystävällesi ja lähetä se hänelle kertomatta
- tee ruokaa kotona äitisi puolesta
- yllätä kaverisi jos hänellä on nimipäivät tai syntymäpäivät menemällä paikalliseen kahvilaan
- kirjoita ennen tunnin alkua liitutaululle jotain positiivista, tai jokaisen omalle paikalle pieni lappu, jossa lukee jotain kivaa
-osta opettajallesi suklaapatukka ja kehu häntä hyväksi opettajaksi joko kasvotusten tai pienelle lapulle kirjoittaen; vie se hänen pöydälleen

Siinäpä jotain pieniä vinkkejä yllätyksien järjestämiseksi. Näin jaat hyvää oloa muille sekä itsellesi.
                                                     ♥Maikki



6 kommenttia:

  1. Vau, tää oli ihan sairaan hyvä postaus ♥♥ !!

    VastaaPoista
  2. Voi rakas yllättäjä! <3 Myös iloset puhelinsoitot on ihania yllätyksiä, heh! ;) <3 Niiiin totta nuo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤voisinua! Mukava oli jutskata vaikka se kyllä olikin mitä oli:P pitäs soitella useammin❤

      Poista
  3. Ihana postaus ja hyviä vinkkejä! Yllätykset on kyllä aina ihania siis jos ne on positiivisia ❤

    VastaaPoista

Kerro ajatuksesi minulle♥